LA CANTATA DE RANDA. UNA OBRA NOSTRA QUE S'ESTRENARÀ EN BREU AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA DE BARCELONA AMB LA ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BALEARS I L'ORFEÓ CATALÀ

Estem d'enhorabona.
Hem inaugurat la branca de música clàssica amb lletres (i notes) d'or!
Un projecte del LEAD s'estrenarà el 28 de gener de 2017 al Palau de la Música Catalana.
 La Cantata de Randa és una obra dedicada a Ramon Llull i el seu temps, i ha estat creada per dos socis del LEAD. Salvador Brotons ha fet la música i Neus Dalmau el llibret. Es tracta d'una peça per a cor mixt, veu narradora i soprano i baríton solistes.
Aquesta cantata, que dura 45 minuts, serà la segona part d'un concert en el que a la primera part s'interpretaràn dues obertures de Tchaikovsky, la de La Tempestat  i la de  Romeu i Julieta.
La Cantata de Randa  serà interpretada per la Orquestra Simfònica de Balears i l'Orfeó Català.
No us perdeu aquesta obra magna, on trobem sonoritats àrabs, jueves i cristianes, cants gregorians, fragments de El Cant de la  Sibil.la, El Llibre Vermell de Montserrat, evocacions dels trobadors, del món de Jaume I, de la Croada contra la Corona d'Aragó, de la Inquisició, del geni de Ramon Llull enmarcat en el seu temps, tot de la mà d'un dels més grans compositors del'actualitat.
Salvador Brotons, director titular de l'Orquestra Simfònica de Vancouver (Washington) i de la Banda Municipal de Barcelona dirigirà personalment, amb el seu carisma únic, aquesta première històrica que combina de forma sublim les sonoritats antigues amb les contemporànees.
Per als que volgueu anar a l'estrena des de Lloret, l'Ajuntament, el LEAD i autocars Canals posen el viatge d'anada i tornada de franc.
A la foto de sota els autors, Salvador Brotons i Neus Dalmau, molt contents després de fer saber al President de la Generalitat de Catalunya i a la Presidenta del Govern Balear les seves intencions, amb el projecte in mente, encara en forma de llavor.
Per saber moltes més coses de la Cantata de Randa podeu clicar l'enllaç a la revista Sonograma on es presenta un estudi  molt complet  i en  profunditat realitzat per Laura Gené,especialista en la obra de Salvador  Brotons. 
Més informació en la propera entrada al blog: 
 Cantata de Randa, informació exhaustiva
 

Els autors, després de la trobada a la Generalitat. Van ser els primers en saber les nostres intencions per veure si trovàbem suport econòmic. Resultat: vam treballar dos anys de franc.
Anirem aprenent

Comentarios

Entradas populares de este blog

""EROS I THANATOS" EL PÚBLIC NO MARXAVA, ÉREM A L'ARCÀDIA!

EL CURTMETRATGE "L'ÀNGEL DE LLORET" A "FILMIN": UNA CRIDA A LA CONSERVACIÓ DEL PATRIMONI MODERNISTA.